Skip to content

I Behov av ny röntgensensor?

Att välja rätt utrustning till kliniken kan kännas överväldigande. Det finns mycket att välja mellan och att sätta sig in i vad som skiljer mellan olika leverantörer, produkter och kompatibiliteten med nuvarande utrustning tar tid. Muntra har sammanställt en översikt för dig som är i behov av nya röntgensensorer till din tandklinik.

 

Kavo 

Om Kavo

Dental Excellence är KaVos ledord och något som de jobbat mot under företagets över hundraåriga historia. Genom att erbjuda ett komplett sortiment av högkvalitativa produkter som passar till hela praktiken har de satt nya standarder för utrustning inom tandvården. KaVo finns idag över hela världen med över 1600 anställda i 14 länder. 

DEXIS IXS 

DEXIS IXS kommer i två olika storlekar. Dessa sensorer har öppen integration för att du enkelt skall kunna integrera med det röntgenprogam som du redan använder. Med robust teknik är sensorerna slitstarka och tillverkade för att hålla länge.

 

Dentalmind 

Om Dentalmind

Dentalmind grundades 2002 och har legat i framkant vad gäller nya innovationer inom dentalbranschen. Företaget lägger stor omsorg på att jobba mot framtiden genom att driva forsknings och utvecklingsprojekt. När det kommer till produktkvalitet uppfyller Dentalminds produkter samtliga ISO krav och kvalitetsstandarder satta i branschen. Vad gäller produktutbud är Dentalmind specialiserade inom röntgen och bildbehandling. 

 

Sopix

Med en smart design för en bättre synlighet i munnen har Sopix senorerna hög användarvänlighet. Sensorerna kommer i två olika storlekar och har rundade kanter för en hög patientkonfort. Sopix series är uppbyggda med optiska mikrofibrer för att tillåta en högre kontrast på bilderna och minska exponeringstiden. 

 

Planmeca 

Om Planmeca

Planmeca ett finskt bolag som grundades i början av 70-talet. Företaget adopterade snabbt en global försäljningsstrategi och expanderade sin produktbredd till att inkludera det mesta från CAD/CAM produkter till mjukvara och tandläkarstolar. Planmeca är idag världens största privatägda tillverkare av dentalutrustning.

 

Planmeca ProSensor HD

Planmeca ProSensor® HD intraorala sensorer erbjuder hög patientkomfort med avancerad patientcentrerad design. Sensorerna kommer i tre olika storlekar. Med ett ytterhölje i kolfiber är sensorerna tåliga och framtagna för att hålla länge. 

DAB 

Om DAB

DAB Dental AB startades 1903 och är idag en marknadsledare i Sverige inom distribution av medicintekniska produkter till tandvården. I sortimentet ingår allt tandvården behöver i form av förbrukningsartiklar, utrustning samt tekniska tjänster.

 

XG Supreme

Dentsply Sirona erbjuder två olika sensorer i sitt sortiment: Xios AE och XG Supreme. Båda sensorerna kommer i tre olika storlekar för en bra komfort för dina patienter. Varje sensor är utrustad med en ultraljudssvetsad sensorkapsel som är vattentät. Kabeln till sensorerna är även förstärkt och en extra ersättningskabel medföljer då kabeln enkelt kan bytas ut på kliniken för en längre livslängd för din sensor.

 

 

 

FAQ

 • Jag har en xxx sensor, hur vet jag om den är kompatibel med Muntra? / Behöver jag köpa en ny sensor om den inte är kompatibel med mitt journalsystem?
  • Muntra är ett öppet system som har stöd för alla sensorer på den svenska marknaden. Om du vill veta mer eller har några frågor.
   Kontakta oss!

 • Vad är viktigast att tänka på? Kravställningslista - tänk på detta:
  • Intraoral röntgenutrustning omfattas av anmälningsplikt. Ansvaret ligger på den juridiska person som bedriver verksamheten. Skyldigheten att anmäla verksamheten till Strål­säkerhets­myndig­heten började gälla den 9 april 2019.
  • Årlig funktionskontroll av intraorala röntgenkällor
  • Be er återförsäljare om ett exponeringsschema

 

Specifikation

DEXIS IXS

Återförsäljare: KaVo

Storlek 1: 1539px x 1026px

Storlek 2: 1842px x 1324px

Kopplingstyp: Direktkopplad USB

 

Acteon Sopix 2 HD

Återförsäljare: Dentalmind

Storlek 1: 39mm x 25mm

Storlek 2: 42mm x 31mm

Kopplingstyp: Direktkopplad USB

 

Dentsply Sirona Xios XG Supreme

Återförsäljare: DAB Dental AB

Sensor 0: 32 mm x 23.6 mm

Sensor 1: 38.3 mm x 25.4 mm

Sensor 2: 43 mm x 31.2 mm

Kopplingstyp: Sensorbox

 

Planmeca ProSensor HD

Återförsäljare: Plandent AB

Storlek 0: 33.6 x 23.4 mm

Storlek 1: 39.7 x 25.1 mm

Storlek 2: 44.1 x 30.4 mm

Kopplingstyp: Sensorbox

 

 

Vill du komma igång med Muntra? 

Kom igång!

Leave a Comment